Hiszpańskie gazpacho po mojemu

Składniki dla 4 osób:

  • 2 szklanki pomidorów obranych, pokrojonych w kostkę i bez pestek
  • 2 szklanki rosołu z kurczaka
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w drobną kostkę
  • 1 papryka zielona pokrojona w drobną kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielony ogórek pokrojony w drobną kostkę
  • 2/3 łyżeczki soli
  • 2/3 łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka solu worcester
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Zmiksować razem pomidory, czosnek, połowę zielonej papryki, połowę selera naciowego, połowę cebuli i całość wlać do garnka. Do tego dodać rosół z kurczaka, ogórek, oliwę i sok z cytryny. Następnie dodać pozostałą część składników i przyprawy. Schłodzić przez około 12 godzin.