To moja ulubiona sałata, która po zrobieniu czasami nie wygląda apetycznie, ponieważ jest jedną wielką czerwoną mieszanką, za to smakuje fantastycznie.
Składniki dla 4 osób:
- 2 czerwone papryki – jedną z nich upiecz i obierz ze skóry
- 12 pomidorków koktajlowych sparzonych i obranych ze skóry
- 3 duże pomidory sparzone i obrane ze skóry
- 20 dkg truskawek
- oliwa z oliwek
- 1 czewona cebula
- czerwony ocet winny
- sól i cukier do smaku
Pomidory, truskawki, pomidorki cherry i surową paprykę drobno pokrój. Wszystkie składniki wymieszaj. Upieczoną paprykę zmiksuj na gładką masę, dodając oliwę z oliwek, łyżkę octu winnego, posiekaną cebulę, sól i pieprz do smaku i tak przygotowanym sosem polej sałatę. Czerwoną sałatę możesz podawać z kozim serem, pieczoną rybą lub z mięsem.